Eerlijke tarieven
Easybroker is een authentieke broker. Wij zijn niet commissievrij en daar vergelijken we onszelf ook niet mee. Met een account bij Easybroker heb je toegang tot het meest uitgebreide aanbod aan producten en natuurlijk staat ons team voor je klaar.
We houden het simpel. Geen verborgen kosten, geen vage constructies, zodat jij weet waar je aan toe bent.
We gebruiken begrijpelijke taal en geven duidelijke uitleg
Toch iets niet duidelijk? Ons team staat voor je klaar
We geven je graag inzicht in onze tarieven en kosten
Brokeronderzoek 2024 door de VEB
Onderstaande tekst & afbeelding zijn afkomstig uit het brokeronderzoek 2024 welke is uitgevoerd door de Vereniging van Effectenbezitters. Het volledige artikel is te lezen via deze link: www.veb.net
"Easybroker is sinds 1 maart onderdeel van DMA Europe B.V., het voormalige Today’s Group, als toevoeging aan de portefeuille van de partij die vooral actief is op het vlak van vermogensbeheer.
Easybroker hanteert geen servicefee of inactiviteitskosten. De partij komt daarmee redelijk voordelig uit de bus. Voor de buy-and-hold-voorbeeldbelegger zelfs als goedkoopste.
Bij de partij kunnen beleggers kiezen tussen een cash- en een marginaccount. Op beide werkt Easybroker met een multivalutarekening. De belegger moet op een cashrekening zelf valuta’s kopen voor deze kan handelen in een product dat niet in euro noteert. Voor de omwisseling gelden minimumtarieven, wat betekent dat het kan lonen om in één keer een groter bedrag om te wisselen.
Op een marginaccount kunnen beleggers ook kiezen om een order af te rekenen in een vreemde valuta die zij niet in bezit hebben, waarna een roodstand ontstaat. Daarvoor wordt uiteraard wel debetrente in rekening gebracht."
BRON: VEB - EFFECT MAGAZINE // SEP 2024
Brokeronderzoek 2024 door de VEB - deel 2 / Veiligheid, compliance, tarieven en voorwaarden
Onderstaande tekst & afbeelding zijn afkomstig uit het brokeronderzoek 2024 - deel 2 welke is uitgevoerd door de Vereniging van Effectenbezitters. Het volledige artikel is te lezen via deze link: www.veb.net
Naast de effectendienstverlening, kan een broker ook concurreren op het gebied van de rentevergoeding op het kassaldo. De aangehouden cash bij partijen met een bankvergunning valt onder het depositogarantiestelsel in Nederland (ABN Amro, BUX, ING en Rabobank), Denemarken (Saxo) of Duitsland (DeGiro). LYNX en Easybroker zijn zelf geen bank. Kasposities worden via deze brokers aangehouden bij Interactive Brokers, die deze vervolgens onderbrengt bij diverse banken en geldmarktfondsen. Hieronder een overzicht van de rentepercentages die de brokers vergoeden op een cashsaldo in euro (houd er rekening mee dat deze ieder moment kunnen wijzigen).
BRON: VEB - EFFECT MAGAZINE // OKT 2024
- ABN Amro: rente van 1,50 procent over het kassaldo tot 1,2 miljoen euro.
- BUX: rente van 2,25 procent over het kassaldo tot 100.000 euro.
- DeGiro: vergoedt geen rente op een positief kassaldo.
- Easybroker: rentevergoeding op het kassaldo boven de 10.000 euro. Als de totale waarde van alle bezittingen op de rekening onder de (omgerekend) 100.000 dollar ligt, vindt wel een afslag plaats op het rentepercentage. Voor een eurosaldo is het rentetarief op peildatum 24 september maximaal 2,86 procent.
- ING: rente van 1,25 procent over het kassaldo tot 1 miljoen euro.
- LYNX: rente op het kassaldo boven de 10.000 euro. De belegger ontvangt de Interactive Brokers-rente minus 2 procent. Het percentage wordt omlaag aangepast voor rekeningen met een nettovermogenswaarde (NAV, alle beleggingen plus cash) onder de omgerekend 100.000 dollar. Voor een eurosaldo is het rentetarief op peildatum 24 september maximaal 1,362 procent.
- Rabobank: rente van 1,70 procent over het kassaldo tot 20.000 euro, boven 20.000 euro tot en met 100.000 euro 1,60 procent, daarboven tot 5 miljoen euro 1,50 procent.
- Saxo: alleen rente over het netto kassaldo (kaspositie minus eventuele marginverplichting) als dit hoger is dan 100.000 euro. Dan ontvangt de belegger wel rente over het gehele netto saldo. De belegger ontvangt een marktrente minus een afslag. Op peildatum 24 september was dit 1,65 procent voor rekeningtype Bronze, 1,90 procent voor Silver en 2,15 procent voor Gold.
Brokeronderzoek 2023 door de VEB
Onderstaande tekst & afbeelding zijn afkomstig uit het brokeronderzoek 2023 welke is uitgevoerd door de Vereniging van Effectenbezitters. Het volledige artikel is te lezen via deze link: www.veb.net
"Easybroker is gestart in 2014 en is daarmee de jongste partij in dit onderzoek. De effectenrekening wordt via Easybroker aangehouden bij Interactive Brokers Ireland Limited. Dat zorgt voor veel handelsmogelijkheden. Easybroker zet in op service en tools, en werkt samen met het Beleggingsinstituut voor educatie.
Volgens de partij zijn de kosten dit jaar verlaagd, waar andere brokers juist duurder zijn geworden. In de transactietarieven is dit ook terug te zien. De buy and hold-belegger is bij Easybroker het voordeligst uit.
Zakelijke klanten zijn welkom bij Easybroker, maar betalen wel minimaal 25 euro aanvullende kosten per maand. Het precieze bedrag hangt af van de structuur van het bedrijf.
De partij heeft de mogelijkheid tussen een cash- en een marginrekening. Valuta-omwisseling gaat niet automatisch. In plaats daarvan biedt Easybroker een multivalutarekening. De belegger moet op een cashrekening zelf valuta’s kopen voor hij kan handelen in een product dat niet in euro noteert. Hiervoor gelden minimumkosten, wat betekent dat het kan lonen om in één keer een groter bedrag om te wisselen.
Op de marginrekening kunnen beleggers ook kiezen om een order af te rekenen in een vreemde valuta die zij niet hebben, waarna een debetstand ontstaat. Daarvoor wordt uiteraard wel rente in rekening gebracht."
BRON: VEB - EFFECT MAGAZINE // SEP 2023 - 19
Brokeronderzoek 2022 door de VEB
Onderstaande tekst & afbeelding zijn afkomstig uit het brokeronderzoek 2022 welke is uitgevoerd door de Vereniging van Effectenbezitters. Het volledige artikel is te lezen via deze link: www.veb.net
Om de kosten voor een klant bij de verschillende brokers te illustreren, hebben wij een voorbeeldprofiel samengesteld. Het gaat om de kosten (voor een Nederlandse particuliere belegger) die de broker in rekening brengt, dus bijvoorbeeld niet de spreadkosten of transactiebelasting.
We bekijken een buy and hold-belegger die maandelijks een bedrag inlegt, met een portefeuille van gemiddeld 200.000 euro en producten op een zestal beurzen.
Voor dit profiel wordt uitgegaan van 12 transacties van 2.000 euro per jaar, 3 in Nederlandse, 3 in Franse & 3 in Duitse aandelen en 3 in een etf (Vanguard S&P 500 Index ETF, IE00B3XXRP09 op Euronext Amsterdam) in euro’s.
Deze belegger ontvangt 20 uitkeringen van 200 euro cashdividend.